Vimpo Yol MakinalarıİLETİŞİMİLETİŞİMMENÜ

Kızgın Yağ Kazanı

KATALOGKATALOG

VTH Serisi Kızgın Yağ Kazanı

200-2.000.000 kcal/ saat kapasitesine sahip kızgın yağ kazanı kolay taşınması için konteyner tipi şeklinde tasarlanmıştır.

Kızgın yağ kazanı, sayısız üretim yönteminde kullanılmaktadır. Çeşitli endüstriler, proses ısısını taşımak için termal yağ gerektirir. Vimpo kızgın yağ kazanı içerisindeki baca gazı ile ısıtılır ve tek geçişli sistem olarak çalışır.

Kızgın Yağ Kazanı Özellikleri

  • Kapasite: 100.000 Kcal - 3.000.000 Kcal
  • Yakıt: Sıvı - Gaz
  • Çalışma Sıcaklığı: 350°C ’ye kadar
  • Kontrol: Otomatik
  • İzolasyon: Taş Yünü
  • Güvenlik: Basınç Sensörü

Kızgın Yağ Kazanı Nerelerde Kullanılır?

Kızgın yağ kazanları, tekstil, kağıt, kimya, gıda, boya, deri, inşaat, petrol, vinç üreticileri gibi çok çeşitli alanlarda kullanılmaktadır. Endüstriyel tesislerde gerekli olan, yüksek sıcaklıklara ihtiyaç duyulan işlemlerde kullanılır.

Kızgın yağ ısıtma sistemleri, üretim sırasında yüksek sıcaklıkta sıvı akışı gerektiren tesislerde uygulanmaktadır. En önemli özelliği en yüksek sıcaklığa daha düşük basınçta ulaşabilmesidir.

Kızgın yağ kazanları, yüksek sıcaklıktaki akışkan ihtiyacını düşük basınç değerlerinde elde etmek için kullanılırlar. Su-buhar gibi ısı taşıyıcı akışkanların ulaşamayacağı yüksek sıcaklıklara, atmosferik basınçta ulaşılmasını sağlar. Termal sistemler sayısız üretim yönteminde kullanılmaktadır ve çeşitli endüstriler, proses ısısını taşımak için termal yağ gerektirir.

Kızgın Yağ Kazanı Nasıl Çalışır?

Kızgın yağ kazanı, içerisindeki yağ, baca gazı ile ısıtılır ve tek geçişli sistem olarak çalışır. Mazot ve doğalgaz yakmaya uygundur. İç içe geçmiş spiral şeklinde boru demetlerinden meydana gelmişlerdir. Isı nedeni ile oluşabilecek zararlı etkiler bu spiraller sayesinde ortadan kaldırılmış olur.

Kızgın yağ kazanlarında ısı transferi için termik yağlar kullanılmaktadır. Yüksek sıcaklıklarda basınçsız çalışabilmektedir. Sistemdeki bütün yağ spiral borular içinde dolaşmakta, ısındıktan sonra kazandan çıkıp gerekli yerlere iletilmektedir. Tam kontrollü bir akış söz konusudur. Sistem içinde ısı taşıyıcı olarak kullanılan termik yağ, tesisatta tortu bırakmaz, kazan taşı yapmaz.

Rakipsiz teknoloji ile donatılan Vimpo VTH Kızgın Yağ Kazanı kullanıcıya yüksek verim sunmaktadır. 200-2.000.000 kcal/ saat kapasitesine sahip Vimpo termal ısıtma tesisi kolay taşınması için konteyner tipi şeklinde tasarlanmıştır.

Kızgın Yağ Kazanı Nasıl Kullanılır?

Sıvıyı açık bir kaba koyulur ve sıvının parlama noktasını belirlemek için ısıtmaya başlanır. Bu sırada ısınan kap üzerinde elektrik arkı ve gaz alevi oluşur. Artan sıcaklık nedeniyle sıvı buharlaşmaya başlar. Yeterli buhar olduğunda, buhar yukarı açık alevle tutuşmaya başlar ve yanıp söner. O andaki sıvı sıcaklığı, sıvının parlama noktası olarak tanımlanır.

Daha sonra çok daha fazla buhar elde etmek için sıvının ısıtılmaya devam edilmesi gerekir. Bu sayede anlık yanıp sönmeler zamanla kalıcı alevlere döner ve akışkan sıcaklığı yanma noktası olarak bilinir. Kızgın yağ ısıtma sistemleri yalıtımlı hatlar içinde akar ve çalışır. Olası sızıntı yerleri için kapalı hücre tipi izolasyon veya izolasyonsuz izolasyon önerilir.

Sıhhi tesisat bağlantıları yapıldıktan ve sistem yağ ile doldurulduktan sonra, sirkülasyon pompası çalıştırılır ve pompa üzerindeki yön işaretine göre doğru dönüş kontrolü yapılır. Sirkülasyon pompası çalıştıktan sonra fark basınç lambası yanarsa, brülör açma-kapama mandal düğmesi sağa hareket ettirilir ve "brülör açık lambası" yanar ve brülör çalıştırma komutu söner.

Çalışma termostatı 2 adet dijital göstergeye sahiptir. PV yazan kısımda ani kazandan çıkan yağ sıcaklığını gösterir. SP yazan kısım brülörün duracağı sıcaklığı gösterir. Yukarı aşağı yön tuşları ile arttırılıp azaltılabilir. Güvenlik termostatında bulunan 2 dijital göstergeden ilki PV yazan kısım anlık yağ sıcaklığını gösterir. SP yazan kısım, brülörün güvenlik için duracağı sıcaklık değeridir. Yukarı ve aşağı ok tuşları ile değiştirilir.

Degazör önüne konulan Ø80 ebatlarındaki vana kapatılır ve daha sonra namludan dolum yapılır. Yağ kapasite seviyesi, genleşme tankı seviye göstergesinden takip edilmektedir. Yağ seviyesi, genleşme deposu hacminin 1/3'ü kadar olmalıdır. Ardından sistem 1 saat kadar dinlendirilmelidir. Kazan çalıştırılmadan önce sirkülasyon pompası çalıştırılmalıdır. Pompa çıkışından manometre basınç değeri okunarak pompa çalıştırılır.

Brülör ünitesi bir sirkülasyon pompası ünitesi, genleşme tankı seviyesi, akış sensörü ve emniyet termostatları ile bağlantılıdır. Pompa çalışmadan brülörün çalışamayacağını, genleşme tankındaki yağ seviyesinin olmaması nedeniyle brülörün çalışamayacağını, sistem yüksek ve ya yeterli seviye sıcaklığında iken brülörün çalışamayacağı unutulmamalıdır.

Akaryakıt sistem uygulamalarında brülör ünitesini çalıştırmadan en az yarım saat önce ön ısıtıcıların tamamını açılmalıdır. Hat, pota, brülör ön ısıtıcıları sirkülasyon pompasını çalıştırılır. Çıkış termostatlarının ayar değerini ayarlanır. Ardından brülör ünitesi çalıştırılır.

Sistem sıcaklığının 100 C°'ye ulaştığından emin olunmalıdır. Brülörü durdurulur. Brülör her 20C°'de bir duraklatılmalı ve ayarlanan değere ulaşana kadar sistem her seferinde kontrol edilmelidir.

Set değerine ulaşıldığında brülörün durup durmadığı gözlemlenmeli ve set değeri düştüğünde brülörün tekrar çalıştığını kontrol edilmelidir. Kazanı durdurmak için brülör kapatılmalıdır. Refrakter ve çelik malzeme emilen sıcaklık nedeniyle yağı ısıtmaya devam edecektir. Sistem daha soğukken pompa kapatılmalıdır.

Kızgın Yağ Kazanı Bakımı

Kızgın yağ kazanının boru hatlarının etrafındayken vanaları ve dişli bağlantı yerlerini kontrol edilmelidir. Koku, sızıntının ipucu ve habercisi olabilir. Genleşme tankının üzerine yerleştirilen sistem havalandırma borusu, su mevcudiyetinin veya yağ ayrışmasının başladığının işareti olduğundan, buhar veya kurum (soot) gelişini belirlemek için izlenmelidir.

Sistem çalışırken genleşme deposuna kızgın yağ kaçarsa, bu sırada kazan havalandırma borusunun çapını daraltır ve kızgın yağın genleşme deposuna ulaşmasını engeller. Sıcak yağ hava ile temas ettikten sonra çok kolay alev alabilir.

Sıhhi tesisat sisteminde dolaşırken titreşime veya kokuya dikkat etmeli, kaynağı bulunmalıdır. Olası yangınlar nedeniyle, yeterli miktarda yangın söndürücü ekipmanı doğru ve kolay bulunabilecek yerlerde bulundurulmalıdır.

Tüm yol yapım makinelerine sahibiz. İhtiyacınız olanı ürünü bulun.

TÜM ÜRÜNLER
BAYİLERİMİZ
20`den fazla ülkede partner ve müşteri!
TÜRKİYE
TÜRKİYE

Merkez

Malıköy Anadolu OSB Mahallesi 12. Cadde No:8 Ankara Turkiye

+90312 354 8509

MACARİSTAN
MACARİSTAN

Profi-Bagger Kft.

+36 (23) 530 890

İRAN
İRAN

MEHRAN GROUP CO.

+98 918 361 0983

RUSYA
RUSYA

MOSKOVA

SPK RESURS 119048, Efremova Street D. 20, P.2, R.2, Office 112

+7 (495) 211 43 33

FAS
FAS

AGADIR

AFRI DEVELOP TRUCKS Lot 25, B , Bab Al Madina – Tilila

00212 8 08 54 84 82

UKRAYNA
UKRAYNA

HARKOV (Харьков)

АСТРА Красношкольная наб. 2, оф. 22 61050 Харьков, Украина

+38(057)732-95-05

BAHREYN
BAHREYN

MANAMA

UCO Engineering P.O BOX 5169 Kingdom of Bahreyn

+973 399 68866

NEPAL
NEPAL

Lalitpur (Patan)

Auto-Electro Mech PVT. Bagdole, Ringroad, 44700

+977-15551172; 5191499

Vimpo Yol Makineleri 1997 yılında Ankara Büyük Sanayi Sitesinde kurulmuştur. Firmamız ilk günden itibaren yurt içi ve yurt dışındaki partnerlerine ve müşterilerine en yüksek kalitede hizmeti misyon edinmiştir.
TÜRKİYEMACARİSTANİRANRUSYAFASUKRAYNABAHREYNNEPAL
  1. tck
  2. nigde
  3. balikesir
  4. cengiz-holding
  5. karaman
  6. peab
  7. izmir
  8. kalyon
  9. hatay
GÖRÜŞLER
TÜM REFERANSLAR
Vimpo Viskoz Mayi Pompa
KURUMSALVimpo Yol MakinalarıVimpo Viskoz Mayi Pompa Sanayi Ticaret Taahhüt Ltd. Şti.
+90312 354 8509