Vimpo Yol MakinalarıİLETİŞİMİLETİŞİMMENÜ

Çatlak Dolgu Makinesi Nedir? Neden Kullanılır?

Vimpo VCF400 Çatlak Dolgu Makinesi, 400 litre tank hacmine sahip, çekilir tip olarak tasarlanmış, dizel motor tahrikli bir yol bakım onarım makinesidir.

Asfalt üzerinde belli bir zaman sonra oluşan kılcal çatlaklar veya yeni yapılan yollarda kaldırım kenarları ile yolun birleştiği aralarda oluşan boşluklarda yağmur-kar sularının yolun altına geçmesiyle soğuk havalarda donarak deformasyona sebep olur.

Deformasyonu engellemek için yollarda oluşan çatlakların doldurulmasında Vimpo Çatlak Dolgu Makinesi kullanılır. VCF400 Çatlak Dolgu Makinesi ile asfalt zeminlerdeki derz ve çatlakların özel bir mastic asfalt ile doldurulması işlemi yapılır.

Çatlak Dolgu Makinesi Özellikleri

Kapasite400 Litre
İzolasyon Kaplaması1mm Alüminyum Sac
Yalıtım Malzemesi50mm Taşyünü
Güç22 kW Dizel Motor
Tahrik TipiHidrostatik
Pompa TipiVimpo VF-35 Helis Dişli Pompa
Vana KontrolPnömatik
Isıtma SistemiDijital Kontrollü Dizel Brülör
Brülör ÖzellikleriDizel Brülör (min. 60.2 kW – max. 118 kW)
Dingil TipiÇift Torsiyon Dingil
Dingil Yükü3.500 kg

Çatlak Dolgu Makinesi Kullanım Alanları

VCF400 Çatlak Dolgu Makinesi, zemini asfalt olan; otoyollarda, köprülerde, viyadüklerde, şehir içi yollarda, havalimanlarında kullanılabilmektedir. O2 Tip Onay Belgesine sahip VCF400 Çatlak Dolgu Makinesi ile çatlakları gidermesinin yanı sıra, oluşabilecek daha büyük hasarların önüne geçerek, bakım maliyetlerini düşürür. Vimpo VCF400 Çatlak Dolgu Makinesi, güvenli, dayanıklı, verimli ve kullanıcı dostu bir operayon sunar.

Çatlak Dolgu Makinesi Çalışma Prensibi

Dizel jeneratör yerine kullanılan dizel motor ve hidrolik sistem ile makine uzun çalışma saatlerine ve zorlu koşullara karşı daha dayanıklıdır. VCF400 Çatlak Dolgu Makinesini çekilir tip üretilmesi sayesinde otoyol ve havalimanları gibi geniş alanlarda kullanılabilmesinin yanı sıra aynı zamanda şehir ve mahalle içlerindeki dar yollarda da kullanılabilir. Dizel motor tahriki ve hidrolik ekipmanları sayesinde dışarıdan herhangi bir ek güç kaynağı gerekmeksizin aracın bütün kontrolleri yapılabilmektedir.

Özel olarak tasarlanmış kızgın yağ ısıtma sistemi, elektronik olarak güvenle kontrol edilebilmenin yanı sıra bütün tesisatın ve pompa gibi hassas parçaların da ısıtılması sağlanır. Karıştırma, sirkülasyon, ısıtma ve dolgu işlemlerinin tamamen elektronik olarak kontrol edilmesi operasyonu daha verimli bir şekilde yürütmeyi sağlar.

Vimpo VCF400 Çatlak Dolgu Makinesinin dolgu tabancası ve tesisatı elektrik ısıtmalıdır. Böylece sürekli olarak en iyi kalitede dolgu yapılabilir. Aynı zamanda dolgu tabancasına konumlandırılmış elektronik tetik vasıtasıyla kusursuz ve verimli bir dolgu elde edilmektedir.

VCF400 Çatlak Dolgu Makinesi, hareketli tabanca ucu ile çok daha temiz ve estetik bir uygulama sağlar. Özel olarak geliştirilen valf grubu ile karıştırıcı ve pompa sistemini hassas bir şekilde kontrol edilebilir.

 VCF400 Çatlak Dolgu Makinesi Avantajları

VCF400 Çatlak Dolgu Makinesi, kompakt yapısının yanı sıra kolay kontrol kumandasına ve rahat erişebilir alanlara sahiptir. Vimpo Yol Makineleri, tasarımlarda operatör kullanım kolaylığı ve düşük bakım giderlerini göz önüne alır. Isıtma, dolgu ve sirkülasyon gibi sistemleri güç verimli tasarlarken kullanıcı dostu olmasıyla zamandan ve işçiliktende fayda sağlar.

Vimpo VCF400 Çatlak Dolgu Makinesi kullanılarak yollardaki çatlaklar erken müdahale ile doldurulduğunda, bu çatlakların çok daha büyümesine ve ya çökmesine engel olur. Böylece sürüş komforu bozulmadan asfaltın tamamen kaybedilmesinin önüne geçilerek yüksek maliyetlerden tasarruf sağlanabilir.

Çatlak Dolgu Makinesi Nasıl Kullanılır?

VCF400 Çatlak Dolgu dizel motoru kontağı sağa çevirerek "On" konumuna getirilir ve ikaz lambaları yanar. Kızdırma bujisi lambası sönünce Kontak anahtarını sağa doğru çevirerek start konumuna getirilirek ve yavaşça kontak bırakılır.

Motor 1500 devirde çalışmaya başlar. Dizel motor çalışmaya başladığında alternatör elektrik üretmeye başlar. Tepe lambasını açılır. Alternatörün fişini takılırak şalteri on konumuna getirilir. Kompresör butonu açılır ve hava doldurulana kadar beklenir. Hava tüpü basıncı 8 bara gelince kompresör otomatik olarak durmaktadır, hava basıncı 5 bara düşünce ise otomatik olarak çalışacaktır. Kızgın yağ ve bitüm sıcaklık değerleri dijital göstergelerden ayarlanır. Ardından brülör butonunu aç ve brülörü çalıştır.

Kızgın yağ sıcaklığı 200 derece olunca, kızgın yağ pompasının butonunu açılır. Kızgın yağ tesisatta sirkülasyon yaparak tesisatın ısınmasını sağlar. Isıtıcı kablo butonu açılarak tesisatın ısınması sağlanır. Tank içerisindeki malzemenin sıcaklığı 170 dereceye ulaştığında Karıştırıcı butonu açılır. Karıştırıcı tank içerisinde bulunan malzemeyi homojen hale getirecektir.Tankın içindeki malzeme 170 dereceyi geçtiğinde ve tank dolum kapağı kapalı olduğu zaman (mekanik switch basılı olduğunda) karıştırıcı çalışmaya başlayacaktır.

İlk önce sirkülasyon işlemi; ardından dolgu işlemini yapılır. Dolgu işlemi bittikten sonra sırasıyla geri emiş ve temizleme yapılır. Bütün butonları kapatılarak, dizel motoru durdurmak için kontak anahtarını 0 konumuna getir. Brülörün çalıştırılması için alternatörün fişi takılır. Alternatörün şalteri On konumuna getirilir. Kumanda Panosuna elektrik geldiğinde Dijital Sıcaklık göstergeleri çalışacaktır. Brülör mazot deposu vanası açılır.

Dijital sıcaklık göstergesinde; istenilen sıcaklık değeri bölümünde set butonuna basılı tutularak ve aşağı-yukarı butonlarına basarak malzeme ısıtılacak değere getirilir. Kızgın yağ sıcaklık değeri için 230-240 derece, bitüm sıcaklık değeri için 180 derece uygundur.

VCF400 Çatlak Dolgu Makinesinin kontrol panelinde bulunan Brülör Star düğmesi çevirilir ve brülörün alev alması beklenir. Bitüm sıcaklık değeri veya kızgın yağ sıcaklık değeri, istenilen sıcaklık değerine geldiği zaman brülör otomatik olarak kapanacaktır. Brülörler durduğunda brülör düğmesi kapatılır. Malzeme sıcaklık göstergesindeki sıcaklık değeri istediğiniz sıcaklık değeri ise brülörü kapatılmalıdır.

Sirkülasyon işlemi, dolgu işlemine başlamadan önce çatlak dolgu makinası içindeki malzemenin homojen olarak karışması için ve dolgu işlemi bitirildikten sonra malzemenin devir daim yaparak tesisat ve el barının donmasını engellemek için yapılır. Vimpo VCF 400 Çatlak dolgu makinası çalıştırılır. El barının ucu tankın üzerinde bulunan sirkülasyon oluğunun içine yerleştirilir ve kapağı kapatılır. El barının üzerinde bulunan dolgu butonu açılır. Malzemenin akış hızı oransal blok üzerinde bulunan devir ayar düğmesinden ayarlanır. Yaklaşık 15 dakika malzemenin sirkülasyon yapması beklenir.

Dolgu bar içi sirkülasyon yapıldıktan sonra, yollarda oluşan çatlakların doldurulması için yapılan işlemdir. Sirkülasyon yaptıktan sonra el barı üzerinde bulunan dolgu butonu kapatılır. El barı çatlak olan yüzeyin üzerine koyulur ve dolgu butonu açılır. Çatlaklar takip edilerek işlem yapılır. Butonu aç/kapat yaparak malzemenin ütüden taşmasını engellenir. İhtiyaca göre oransal valf bloğunda bulunan devir ayar düğmesinden de malzeme miktarı ayarlanabilir.

Dolgu işlemi lokal olarak bitirildiği zaman el barı üzerinde bulunan dolgu butonu kapatılır ve el barı sirkülasyon oluğunun içine yerleştirilir. Dolgu butonu tekrar açılır; bu sayede malzeme devir daim ettirilerek tesisatın donması engellenir ve dolgu işlemine her zaman hazır olunur.

Dolgu işlemi tamamen bittiği zaman sırasıyla; dolgu butonunu kapatılır, geri emiş ve temizleme işlemi yapılır. El barı havadayken dolgu butonu basılmamalı ve el barı ucu her zaman aşağıya doğru tutulmamalıdır.

Geri emiş dolgu işlemi bittikten sonra, temizleme işlemi yapılmadan önce geri emiş yapılır. Geri emiş, tesisatta kalan malzemenin tanka geri alınarak dışarıya daha az malzeme atmak ve daha az mazot harcamak için yapılır.

Dolgu yaptıktan sonra el barı üzerinde bulunan dolgu butonu kapatılır. El barı üzerinde bulunan "geri emiş butonu" açılır. Tesisattaki malzemenin tanka geri emilmesini beklenilir. İhtiyaca göre oransal valf bloğunda bulunan devir ayar düğmesinden pompa devri ayarlanabilir. Geri Emiş işlemi bittiği zaman butonu kapatılır ve temizleme işleminine geçilir.

Temizleme iş bitiminde geri emişten sonra tesisat ve el barını mazotla temizleyerek sistemin donmasını engellemek amacıyla yapılan işlemdir. Temizleme vanası açılır. El barının ucu uygun bir yere çevirilir ve temizleme butonu açılır. El barının ucundan mazot akması beklenir.

İhtiyaca göre oransal valf bloğunda bulunan devir ayar düğmesinden pompa devri ayarlanır. Temizleme işlemi sürdükten sonra temizleme butonu kapatılır. El barı tank üzerindeki yerine yerleştirilir. Pano üzerinde bütün butonlar ve şalter kapatılır. Dizel motor yüksüz olarak 1-2 dakika çalıştırılır. Kontak anahtarı kapatılır ve anahtar kapalı konuma çevirilir.

Tüm yol yapım makinelerine sahibiz. İhtiyacınız olanı ürünü bulun.

TÜM ÜRÜNLER
BAYİLERİMİZ
20`den fazla ülkede partner ve müşteri!
TÜRKİYE
TÜRKİYE

Merkez

Malıköy Anadolu OSB Mahallesi 12. Cadde No:8 Ankara Turkiye

+90312 354 8509

MACARİSTAN
MACARİSTAN

Profi-Bagger Kft.

+36 (23) 530 890

İRAN
İRAN

MEHRAN GROUP CO.

+98 918 361 0983

RUSYA
RUSYA

MOSKOVA

SPK RESURS 119048, Efremova Street D. 20, P.2, R.2, Office 112

+7 (495) 211 43 33

FAS
FAS

AGADIR

AFRI DEVELOP TRUCKS Lot 25, B , Bab Al Madina – Tilila

00212 8 08 54 84 82

UKRAYNA
UKRAYNA

HARKOV (Харьков)

АСТРА Красношкольная наб. 2, оф. 22 61050 Харьков, Украина

+38(057)732-95-05

BAHREYN
BAHREYN

MANAMA

UCO Engineering P.O BOX 5169 Kingdom of Bahreyn

+973 399 68866

NEPAL
NEPAL

Lalitpur (Patan)

Auto-Electro Mech PVT. Bagdole, Ringroad, 44700

+977-15551172; 5191499

Vimpo Yol Makineleri 1997 yılında Ankara Büyük Sanayi Sitesinde kurulmuştur. Firmamız ilk günden itibaren yurt içi ve yurt dışındaki partnerlerine ve müşterilerine en yüksek kalitede hizmeti misyon edinmiştir.
TÜRKİYEMACARİSTANİRANRUSYAFASUKRAYNABAHREYNNEPAL
  1. tck
  2. nigde
  3. balikesir
  4. cengiz-holding
  5. karaman
  6. peab
  7. izmir
  8. kalyon
  9. hatay
GÖRÜŞLER
TÜM REFERANSLAR
Vimpo Viskoz Mayi Pompa
KURUMSALVimpo Yol MakinalarıVimpo Viskoz Mayi Pompa Sanayi Ticaret Taahhüt Ltd. Şti.
+90312 354 8509